warmińsko mazurski ośrodek doradztwa rolniczego

h2ojustaddwater.com

Temat: Na Zielgónocny stół...
Na Zielgónocny stół... Jajka w moherowych beretach. Nie ma świąt bez pasztetu z królika - stwierdziła Alicja Eidtner, gospodyni z Turówka. Wczoraj podczas konkursu stołów wielkanocnych sprawdzałem, co będzie się jeść w Wielkanoc. Wczoraj jedna z największych sal urzędu wojewódzkiego zamieniła się w wielkanocny jarmark. Na pomysł, aby w ten sposób promować regionalne sekrety kulinarne wpadł Warmińsko-Mazurski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Olsztynie i Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego. Smakowitości można było skosztować i kupić, albo jedynie zapytać gospodynie o przepis. bi.gazeta.pl/im/7/5040/z5040077X.jpg Wystawiane potrawy musiały mieć regionalny rodowód. Na jarmarku królowały jajka przyrządzone na co najmniej sto sposobów. Nietypowe przybranie pisanek zaproponowała Anna Grotmanz spod...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,38446,77250349,77250349,Na_Zielgonocny_stol_.html



  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • kamila1.pev.pl